Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovosti10. Zagreb Auto Week – bogat program i prva go-kart mobilna staza na svijetu

10. Zagreb Auto Week – bogat program i prva go-kart mobilna staza na svijetu


Do nedjelje 21. svibnja održava se 10. jubilarni Zagreb Auto Week na već tradicionalno poznatoj lokaciji – zagrebačkom Arena Centru.

Zaljubljenici u automobilsku industriju, nove automobile i blještavilo automoto svijeta ponovo su došli na svoje. U sklopu Arena Centra otvoreno je deseto jubilarno izdanje Zagreb Auto Weeka, koje će se održavati do nedjelje 21. svibnja i koji će predstaviti sve najbolje od automobilskog tržišta u ovom trenutku. Puno novih automobila, zgodnih hostesa, poznatih auto brendova i iznenađenja samo su dio onoga što će u naredna tri dana imati priliku vidjeti svi posjetitelji ovog automobilskog događanja, ali i svi gosti Arena Centra.

Samo za ovu prigodu premijerno je predstavljena nova, peta generacija Nissan Micre koja pozornost plijeni svojim atraktivnim i dinamičnim dizajnom. Uz Nissan, hrvatsku premijeru imala je i Kia Rio koju krasi atraktivan izgled i velika praktičnost. S druge pak strane, ljubitelji premium vozila napokon su došli na svoje – predstavljena je luksuzna limuzina, Volvo S90 koji odiše vrhunskim skandinavskim dizajnom. Prezentiran je i E-mobility kutak kojeg krasi nova Toyota C-HR, živahni corssover koji dolazi u hibridnoj verziji. Također, Auto Week predstavlja i kutak za gospodarska vozila od kojih se posebno ističe novi model ekonomičnog Opel Vivara.

Uz lijepe automobile i atraktivne hostese najviše pažnje prvog dana Zagreb Auto Weeka izazvala je prva mobilna go kart staza na svijetu, koja je svoju hrvatsku premijeru doživjela na velikom parkiralištu ispred samog ulaza u Arena Centar. Staza je oduševila svojim izgledom, ali i mogućnostima, a želju da se okušaju u vožnjama nisu propustili ni svi oni kojima je brzina strast i kojima je ova staza odlična prilika da zadovolje svoju dnevnu dozu adrenalina i uživaju u natjecanju, ali i testiranju svojih vozačkih mogućnosti.

Izazovu da se pokažu na karting stazi nisu odoljeli ni poznate osobe iz javnog i društvenog života Zagreba, pa su tako u dobroj zabavi, ali i brzim karting krugovima uživali: Sementa Rajhard, Daniel Bilić, Lana Klingor Mihić, ali i mnogi drugi kojima je brzina strast. Pokazalo se da je go kart staza odlična nadopuna cijele ove priče i sadržaj koji će mnogima sigurno biti razlog više da posjete Zagreb Auto Week i još jednom se uvjere u velike mogućnosti i stalne inovacije autoindustrije.

Prvi dan Zagreb Auto Weeka pokazao je da su Zagrepčani, ali i Zagrepčanke pobornici ovakvih manifestacija te da će i ostatak vikenda i događanja u Arena Centru donijeti puno kvalitetnih automobilskih priča. Nema sumnje da sve posjetitelje i sutra očekuje puno zanimljivih i kvalitetnih događanja i bogat program, koji će obilježiti jubilarno, deseto izdanje Zagreb Auto Weeka.