Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMoto1. Velika nagrada Kvarnera – Saši Matušiću pobjeda, Dejanu Opetu 11. naslov!

1. Velika nagrada Kvarnera – Saši Matušiću pobjeda, Dejanu Opetu 11. naslov!


Motocross klub “Kvarner Matulji” organizirao je na Automotodromu Grobnik izvrsnu motociklističku manifestaciju kojom se uz improviziranu stazu u parku vozača duljine 720 metara oduševilo tisuću ljubitelja brzina na dva kotača.

Bile su to posljednje utrke sezone za prvenstvo Republike Hrvatske te Alpe Adria Kupa u supermotu i skuterima pod nazivom „1.Velika nagrada Kvarnera“. Nastupio je 31 motociklist iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Izvrstan rezultat polučio je najbolji predstavnik domaćina Saša Matušić (Aprilia) upisavši u međunarodnoj AAC utrci nakon druge pozicije u prvoj vožnji pobjedu u drugoj što mu je donijelo konačno prvo mjesto dana klase Supermoto S1. Njegov brat Luka (Honda) u klasi S-Open briljantno je odvezao prvu utrku upisavši pobjedu, dok je u drugoj nakon pada ciljem prošao drugi. Uz braću Matušić važne bodove sa dva treća mjesta klase S-Open za ekipnu pobjedu MCK Kvarner donio je Dragan Mudrinić (KTM).

U Kupu HMS-a (skupina Amater) najuspješniji su za ekipnu pobjedu bili vozači MK Istra Poreč Daniel Trutanić,Jura Hrastić i Marijan Mihelić, dok je ekipa MCK Kvarner u sastavu Ivan Saganić, Sebastijan gržetić i Mario Batistić bila druga. Pojedinačnu pobjedu dana među „amaterima“ polučio je Mario Barić (MCK Petrinja) sa dvije najbolje vožnje.

Sezona je bila i više nego uspješna za vozače Motokluba Istra Poreč. Najtrofejniji hrvatski vozač supermota Dejan Opet osvojio je 11.naslov prvaka Hrvatske u klasi S1, a prvakom klase S-Open postao je Jurica Cebović. Ekipno su druga ekipa Hrvatske iza ove sezone uspješnijih članova MCK Kvarner Matulji. U Alpe Adria Kupu Cebović je prvak ispred Opeta, dok je treći Saša Matušić (Kvarner). Upravo je njihov doprinos najveći nadmoćnoj ekipnoj pobjedi Hrvatskog motociklističkog saveza u konkurenciji četiri nacije.

Među skiterašima u AAC utkama slavio je Slovenac Aleks Ugrin (AMTK Koper), a Mateo Topić i Denis Starčić (Istra Poreč) na grobničkom su natjecanju zauzeli prvo i drugo mjesto klase 70. Isti je poredak i na kraju PH sezone.

1. Velika nagrada Kvarnera - Saši Matušiću pobjeda, Dejanu Opetu 11. naslov 02

Rezultati

Supermoto AAC+PH  (dvije utrke) klasa S1-1.S.Matušić (MCK Kvarner,Aprilia) 47 bodova, 2.Cebović (Istra Poreč,Yamaha) 38, 3.Sarazin 34, 4.Mlakar ( oba Slovenija, Honda), 5.L.Matušić (Kvarner, Honda) 33
ekipe 1.MCK Kvarner Matulji 137, 2.MK Istra Poreč 123, 3.MK Gajs Team 38

klasa S-Open 1.Barić (Petrinja,Husquarna) 50, 2.Trutanić (Istra Poreč) 42, 3.Platužić (D.O.P. Racing team, oba KTM) 40
ekipe 1. Istra Poreč 103, 2.Kvarner Matulji 91, 3.MCK Petrinja 50

skuteri 70 ccm 1.Ugrin (Slovenija,Piaggio ZIP) 50, 2.Topić 40, 3.Starčić (oba Istra Poreč, oba Yamaha) 32
ekipe 1.Istra Poreč 90, 2.OTMK Karlovac 32 boda.

Tekst i foto: M.Krpan