HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport1. Rally Show Santa Domenica ovog vikenda u Svetoj Nedelji

1. Rally Show Santa Domenica ovog vikenda u Svetoj Nedelji


Ovog vikenda, u subotu i nedjelju od 27-28.11.2010. godine održat će se "1. Rally Show SANTA DOMENICA" u organizaciji novoosnovanog Auto Karting Kluba Sveta Nedelja. Natjecanje će započeti ceremonijalnim startom na Trg Ante Starčevića u Svetoj Nedelji te nastaviti u mjestu Savršćak nedaleko Samobora.

Auto karting klub Sveta Nedelja jedan je od najmlađih sportskih kolektiva u Svetoj Nedelji i Zagrebačkoj županiji, te jedan od najmlađih auto klubova u Hrvatskoj. Osnovan je s ciljem promocije i unapređenja automobilističkog sporta u Svetoj Nedelji i Zagrebačkoj županiji. Želja nam je educirati mladež našega kraja u smjeru sportskog bavljenja automobilizmom, u čemu imamo veliku podršku naše lokalne zajednice.

Prva velika akcija našega kluba upravo je organizacija ovoga natjecanja. Rally show je utrka s klasičnim mjerenjem vremena, ali i ocjenjivanjem najatraktivnijih prolazaka, te najdaljeg skoka na brzinskom ispitu u dužini od 4 kilometara koji se vozi u oba smjera na iznimno atraktivnoj makadamskoj podlozi. Natjecanje je maksimalno prilagođeno publici i medijima, što potvrđuje i najava promotivnih vožnji istih u natjecateljskim automobilima u ulozi suvozača na sam dan utrke 28.11.2010. između 12:00 i 13:00 sati.

Jedan od najatraktivnijih dijelova staze vidljiv je s improvizirane tribine na Savskom nasipu. Uz samu trasu brzinskog ispita smješten je Park vozača, tj. servisni prostor koji je središte svih zbivanja oko utrke. Uz Park vozača smještena je i središnja pozornica s razglasom s koje će službeni spiker informirati gledatelje o svim događanjima na stazi i oko nje. Također dogovoren je nastup i nekoliko DJ-a koji će svojim glazbenim majstorijama dodatno podgrijavati atmosferu. Na ovoj pozornici obavit će se i ceremonijal proglašenja najuspješnijih vozača i podjela nagrada. Uz pozornicu bit će smješten i montažni ugostiteljski objekt…

Do sada je potvrđen nastup tridesetak posada, među kojima su:
– višestruki i aktualni prvaci Hrvatske u rallyu, Juraj Šebalj i Toni Klinc
– višestruki prvak Hrvatske u rallyu Nenad Lončarić
– šarmantna glumica i voditeljica Lorena Nosić
– prvaci Hrvatske u rallyu skupine 1, Daniel i Robert Vojvodić, te mnogi drugi