HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosport1. Istra Rally – posadi Šebalj-Klinc 3. mjesto i domaći naslov u Puli

1. Istra Rally – posadi Šebalj-Klinc 3. mjesto i domaći naslov u Puli


Na trećoj utrci Prvenstva Hrvatske posada Juraj Šebalj i Toni Klinc ispunila je vlastita očekivanja plasmanom na treće mjesto ukupnog poretka 1. Istra rallya koji se u petak 15. i subotu 16. listopada vozio u okolici Pule.

Usprkos manjim problemima s mjenjačem Mitsubishi Lancera Evo IX Šebalj i Klinc uspjeli su se nositi s brzim Talijanima u automobilima klase S2000, kao i znancima s domaćih staza Nikom Pulićem i Mađarom Janoszem Szilagyem. Nakon 9 brzinskih ispita zaostatak za pobjednikom Matteom Gambom u Peugeotu 207 S2000 iznosio je 32,9 sekudni, dok je prednost nad četvrtoplasiranim Pulićem u Lanceru Evo IX bila gotovo ista – 32,5 sekundi. Vrlo brz reli na čijem su se startu našle 62 posade uzeo je svoj danak, pa su se tako na cilju pojavila samo 42 automobila. Nakon uspjeha u Puli Juraj Šebalj i Toni Klinc preuzeli su vodstvo u Međunarodnom otvorenom prvenstvu Hrvatske, ali i potvrdili osvajanje naslova u Prvenstvu Hrvatske. Sezona završava utrkom u Poreču koja će se voziti u vikendu od 12. do 14. studenog.
 
Juraj Šebalj:
"Konkurencija u Puli bila je strašna. Čestitam Talijanima Matteu Gambi i Luci Cantamessi koji su bili izuzetno brzi. Pokušao sam ih pratiti, u nekoliko sam navrata iskušavao sreću, te se vozio na rubu svojih, ali i mogućnosti automobila. Još jednom se pokazalo da sam  teško mogao parirati njihovim vozilima klase S2000. Žao mi je što je Dušan Borković koji se u Istri natjecao za prvenstvo Srbije odustao, jer smo vodili zanimljivu borbu. Niko Pulić također je bio dobar, dobivao me na kraćem brzincu, a ja njega na dužem, što je na kraju i presudilo. Nadam se da ću ga vidjeti na posljednjoj utrci sezone za mjesec dana u Poreču."